Çinli Fotografçılar İzmir’de

Fotoğraf Galerisi

Çinli Fotografçılar İzmir’de

Çin Halk Cumhuriyeti Kadın Fotoğrafçılar Derneği üyeleri, İzmir fotoğraf Akademisi ve Sille Sanat Sarayı ortak organizasyonuyla karşılıklı değişim projesi kapsamında İzmir ve Ege bölgesine gelerek  fotoğraf çalışmaları yaptılar. 

 

07 Mayıs 2013 sabahı erken saatlerde İzmir'e gelen Çinli kadın fotoğrafçılardan oluşan ekibi İZFAK üyeleri karşıladı.  Saat 11.00 de İzmir Fotoğraf Akademisini ziyaret ederek İzmir gezisine başlayan konuk ekip,İzmir Konak Meydanında İZFAK üyeleri ve Ege'li fotoğrafçılarla buluşarak tarihi Kemeraltı çarşısı,Anafartalar Caddesi,Antik Agora'da fotoğraf çalışmaları yapan ekipler tarihi Kızlar Ağası handa kahve molası vererek kısa süreli mola verdikleri İzmir çekimlerini kentin ara sokaklarına varıncaya kadar sürdürerek yoğun bir tempoda günü tamaladılar.

 

Akşam Saatlerinde Sille Sanat Sarayı kurucusu sayın Reha Bilir ve saray üyeleri, UPI Türkiye Temsilcisi sayın Şadiye Yılmaz ve FİAP Başkan Yardımcısı Mr Romain NERO'nun da ekibe katılımıyla fotoğraf dolu dakikalar da başlamış oldu. Akşam saat 19.00 da İZFAK gösteri salonunda buluşan ekipler karşılıklı fotoğraf sunumları ve ziyaret anısına gerçekleşen plaket törenleri sonrasında konuklar onuruna verilen akşam yemeğinde de yine bir araya gelerek fotoğraf üzerine konuşmayı sürdürdüler. 

 

08 Mayıs 2013 sabahı İzmir'den ayrılan konuk ekibe İzfak üyeleri de eşlik ederek Selçuk,Şirince,Efes antik kent ve Meryem ana ziyaretleri esnasında bolca fotoraf çekildi. Organizasyonun aynı gün akşamında bu kez Kuşadası KUFSAD üyeleri ile, dernek lokalinde bir araya gelerek gerçekleşen fotoğraf sunum ve söyleşileriyle etkinlik tam bir fotografçılar buluşmasına dönüştü.

 

Etkinliğin son gününde Selçuk Tren Müzesini de ziyaret eden konuk ekip, Aydın istikametinde çalışmalar yaparak Karacasu ve Afrodisias yöresini de gezdiler. Aynı gün akşamı Denizli'ye intikal eden ekipler benzer etkinlikleri Denizlili fotoğrafçılarla da gerçekleştirerek programın ikinci bölüm çalışmalarına katılmak üzere Isparta üzerinden Konya'ya ulaşarak önceden planlanmış programlarına devam ederek Türkiye'den ayrıldılar.

 

Her şey bir Fotoğrafla başlar sloganımızın hayata geçirilmesine örnek teşkil edecek bu güzel etkinlikle Çin ve Türkiye arasında fotoğraf üzerinden kurulan dostluk köprüsüne bir taş da İzfak olarak koymanın onurunu yaşadık. Etkinliğin amacına uygun şekilde ve planlandığı gibi akışına destek veren tüm  üyelerimize ve değerli konuklarımıza teşekkürü borç biliriz.

İZFAK

Diğer Haberler

Nerede kalmıştık...
Nerede kalmıştık...
Corona Günlerinde Biz...
Corona Günlerinde Biz...
Dünya
Dünya "Sıfır Atık" Afiş Yarışması Sonuçlandı
Biz de normalleşiyoruz...
Biz de normalleşiyoruz...
EGİAD 6.Ulusal Fotoğraf yarışması sonuçlandı
EGİAD 6.Ulusal Fotoğraf yarışması sonuçlandı
Galeri Diyojenden Sanatçılara Çağrı
Galeri Diyojenden Sanatçılara Çağrı
1+40 ”Ali” Fotoğraf sergisi
1+40 ”Ali” Fotoğraf sergisi
UPI 2.Uluslararası Fotoğraf Festivali
UPI 2.Uluslararası Fotoğraf Festivali
Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi
Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi
İzfak Anayasası
İzfak Anayasası

Destekçilerimiz

Patikatrek
Türkü Tour
Pokutsal
GeziPort
Molarize
Time Travel